Enkel glas

Enkel glas wordt haast niet meer toegepast als standaard beglazing voor woonhuizen of gebouwen, maar wel voor binnenruimtes. Als u als particulier of als bedrijf op zoek bent naar dit type beglazing, dan slaagt u bij njlglas.nl. Wij bieden enkel-glas  in uiteenlopende diktes, zodat er altijd een passende dikte beschikbaar is

Floatglas

Deze methode werd in 1952 uitgevonden door Pilkington: men giet het gesmolten glas boven op een bad van gesmolten tin. Het glas is lichter dan het tin, waardoor het erbovenop blijft drijven. Gesmolten metalen hebben een perfect vlak oppervlak en op deze manier is ook (de onderkant van) het glas perfect vlak. De oppervlaktespanning van het glas zelf zorgt voor een perfect gladde bovenkant. De floatglasmethode wordt vooral gebruikt voor het maken van grote glasplaten (6,0 x 3,21 m). Het wordt toegepast in een continu gietproces: aan één kant wordt het vloeibare glas op het vloeibare tin gegoten, aan de andere kant wordt de gestolde glasplaat verder afgekoeld en in gewenste afmetingen gesneden. Men kan naar wens de dikte van de glasplaat variëren tussen 0,4 en 25 mm.

Momenteel wordt zo’n 90% van alle glas volgens deze methode gemaakt. De enige Nederlandse float glasfabriek was in Tiel. Hier produceerde men tot 2012 ruim 50.000 m² glas, teruggerekend naar een dikte van 4 mm.

Enkel glas voor binnenruimtes

Het kan zijn dat u ter vervanging van bestaande enkele beglazing op zoek bent naar enkel glas voor de buitenzijde aan de woning. Bij vervanging van dit type glas wordt tegenwoordig meer voor een hoger rendement beglazing gekozen. Voor binnenruimtes komt het nog wel vaker voor dat voor vlakglas gekozen wordt doordat er binnen minder rekening gehouden hoeft te worden met eventuele isolerende eigenschappen. Enkel glas komt bijvoorbeeld nog wel veelvuldig voor bij de toepassing in beglazing boven een binnendeur. Het basisglas is uiteraard geschikt voor de meest uiteenlopende bewerkingen door de hoge transparantie.

Vlakglas wordt ontwikkeld door gesmolten glas over gesmolten tin te laten vloeien om daarna langzaam af te koelen. Het glas blijft drijven op het tin en na de afkoeling ontstaat daardoor een vlakke glasplaat in de vorm van enkele beglazing. Overigens wordt enkele beglazing of float glas zoals het ook wel wordt genoemd steeds vaker als basis gebruikt voor bijvoorbeeld het ontwikkelen van zonwerend glas.

Veel woningen in Amsterdam zijn gebouwd met enkelglas. Enkelglas was vroeger namelijk goedkoper en eenvoudiger te monteren. In de loop der jaren zijn de ontwikkelmethoden van de dubbelglazen echter snel ontwikkeld, waardoor deze glassoort nu ook goedkoop te verkrijgen is. Bij de isolatie van woningen is het vervangen van enkelglas dan ook één van de eerste opties waar men voor kiest. Dubbelglas isoleert het huis niet alleen beter tegen de koud of warmte, maar ook tegen geluid. Het biedt tevens meer comfort en veiligheid. Naast standaard dubbelglas zijn er nog meer isolerende glassoorten op de markt. Zo bieden wij HR glas, HR+ glas, HR++ glas en drievoudig glas. Meer informatie over dubbelglas, de verschillende glassoorten en de voordelen

Enkelglas, de naam zegt het eigenlijk al. Enkel glas is een enkel glasblad welke voor diverse doeleinden kan worden toegepast. Vroeger was enkel glas de meest voorkomende beglazing. Tegenwoordig word enkel glas vooral toegepast in isolerende beglazing.

Projecten met enkelglas

Vooral in Amsterdam hebben onze glaszetters veel woningen geïsoleerd door enkelglas te vervangen door dubbelglas. Het vervangen van enkelglas is een investering die u snel terugverdient, omdat dubbelglas zorgt voor een flinke besparing op de energierekening. Hieronder ziet u foto van door ons gerealiseerde project Amsterdam.

 

Enkelglas vervangen door dubbelglas bij een woning in Amsterdam

woning isoleren door vervangen enkelglas bij woning in Amsterdam

 

 

Binnen zestig minuten ter plaatsen

Voor minder urgente zaken kunt u het online formulier invullen of uiteraard telefonisch contact opnemen op telefoonnummer 06-23 313 374. Dit telefoonnummer is ook 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar bereikbaar in geval van calamiteiten. Glasservice Purmerend zorgt ervoor dat een vakbekwame glaszetter binnen 60 minuten ter plaatse is in heel Noord-Holland. Een prettig en veilig idee!